VÁLLALATI VAGYONBIZTOSÍTÁSOK

Minden esetre.

ÖN HOL SZERETNE (KI)KÖTNI?

Hallott már olyan cégvezetőről, akinek mindene odalett egy céges káresemény miatt csak azért, mert nem volt vállalati biztosítása? És olyanról, aki szintén elveszítette mindenét, pedig volt biztosítása? Azt gondolnánk, hogy ha a cégünk rendelkezik vagyonbiztosítással, akkor nem érhet bennünket meglepetés egy káresemény során. A biztosító majd fizet…

Aztán amikor a biztosító széttárja a kezét, és közli velünk, hogy „sajnáljuk, de az ön biztosítása ilyen káresetre nem terjed ki”, akkor kétségbeesetten gondolkodhatunk azon, hogy egy ilyen anyagi csapást vajon túl fog-e élni a cégünk?

Mindezt csak azért, mert tudtunkon kívül nem megfelelő biztosítást kötöttünk, vagy a biztosításunkat nem aktualizáltuk a cégünk növekedésének ütemében. 

Mi azért vagyunk,

hogy segítsünk  megtalálni és folyamatosan napra készen tartani a cége számára legmegfelelőbb vagyonbiztosítást, hogy Önnel soha ne fordulhasson elő olyan eset, hogy nem fizet a biztosítója.

Itt az ideje, hogy a biztosító társaságok versenyezzenek Önért!

Mivel nem kötődünk egyetlen biztosítótársasághoz sem, így szabadon mérlegelhetjük, hogy mely biztosítási megoldások a legmegfelelőbbek a cége számára. Először felmérjük a vállalkozása működését, majd megkeressük azt a biztosító társaságot, amelyik a cége tevékenységéhez leginkább illeszkedő biztosítási terméket nyújtja – mindezt a lehető legkedvezőbb feltételekkel.

Ön mennyire biztos benne, hogy a jelenlegi biztosítója/biztosítása fizetne egy céges káreseményre?

a kíváncsi rá, akkor kérjen tőlünk egy INGYENES auditot, melynek keretében felülvizsgáljuk a jelenlegi szerződését, és rámutatunk azokra a pontokra, amikből esetlegesen hátránya származhat, vagy amik hiányoznak ahhoz, hogy kártérítést kapjon egy káresemény bekövetkezésekor.

Egy ilyen auditnak általában kétféle kimenetele lehet:

✔️ vagy jobb és teljesebb körű biztosítása lesz, amennyiben lehetséges ugyanazért a díjért, mint amit most is fizet,

✔️ vagy ha a jelenlegi biztosítása megfelelő, akkor lehetőséget biztosítunk egy személyre szabott, folyamatos kiszolgálásra akár kevesebb díjért.

✔️ Mi van akkor, ha Önnek egyáltalán nincs vállalati biztosítása?

Ha vállalati biztosítás nélkül éri a cégünket egy komolyabb káresemény, az gyakorlatilag ahhoz hasonlítható, mintha lezuhannánk egy magas fa tetejéről.

Csak egyszer fog fájni, de az nagyon! Aztán vagy túléli a cégünk, vagy nem. Attól függ, hogy milyen magasról zuhantunk le, vagyis mekkora a kárérték, amit be kell nyelnünk.

Gondoljon csak bele, hogy az ön vállalkozását hogyan érintené, ha saját zsebből kellene kifizetnie egy

  • 1 millió Ft-os
  • 10 millió Ft-os
  • 100 millió Ft-os
  • 500 millió Ft-os

nagyságrendű kártételt? Fel tudna állni a cége ekkora teherrel a hátán? Nem nehéz belátni, hogy a mai világban merész hazárdjátékot űz az a vállalkozás, aki megfelelő biztosítás nélkül végzi a tevékenységét. Pedig a biztosítási díjak elenyészőek ahhoz képest, amekkora anyagi terhet maga után vonhat egy káresemény. Éppen ezért

LEGYEN BEBIZTOSÍTVA MINDEN ESETRE!

Ha ezek után szeretné biztonságban tudni a vállalkozását, akkor segítünk önnek megkeresni azt a biztosító társaságot, amelyik a cége tevékenységéhez leginkább illeszkedő biztosítási terméket nyújtja – mindezt a lehető legkedvezőbb feltételekkel. Mivel nem kötődünk egyetlen biztosítótársasághoz sem, így szabadon mérlegelhetjük, hogy mely biztosítási megoldások a legmegfelelőbbek a cége számára.

Milyen káreseményeken lehet a legtöbbet bukni,

és mivel lehet kivédeni ezeket?

Elemi károkra klasszikus vállalati vagyonbiztosítás (telephely, gépek, eszközök)

Az olyan veszélyelemek, mint a tűz, robbanás, földrengés, jégverés, vihar, stb. egy vállalkozás épületeiben, berendezéseiben, eszközeiben olyan mértékű kárt képes okozni, melynek következtében cég működése hosszabb-rövid ideig ellehetetlenül, de akár végérvényesen is tönkre mehet. Egy épület teljes körű felújítása, vagy a több tíz- és százmilliós termelő berendezések pótlása olyan mértékű terhet róhat még a legnagyobb vállalatokra is, amik megkérdőjelezhetik a további működésüket.

 

Ilyenkor lesz óriási jelentősége annak, hogy egy több évvel azelőtt kötött (és soha nem aktualizált) vagyonbiztosítás vajon majd fedezi-e a károkat? Az idő közben újonnan vásárolt eszközök, berendezések, vagy egy hozzáépített épületrészek vajon bekerültek-e a biztosításba? Sajnos ezek a legtöbbször elfelejtődnek, és emiatt jóval kisebb összegben vagy egyáltalán nem történik kártérítés a biztosító részéről.

Ön mikor aktualizálta utoljára a biztosítását, hogy ne kerüljön ilyen helyzetbe?

Kérjen tőlünk egy INGYENES auditot, melynek keretében felülvizsgáljuk a jelenlegi szerződését, és rámutatunk azokra a pontokra, amikből esetlegesen hátránya származhat, vagy amik hiányoznak ahhoz, hogy kártérítést kapjon egy káresemény bekövetkezésekor.

Egy ilyen auditnak általában kétféle kimenetele lehet:

✔️ vagy jobb és teljesebb körű biztosítása lesz, amennyiben lehetséges ugyanazért a díjért, mint amit most is fizet,

✔️ vagy ha a jelenlegi biztosítása megfelelő, akkor lehetőséget biztosítunk egy személyre szabott, folyamatos kiszolgálásra akár kevesebb díjért.

 

Vezetői tevékenységből eredő károkra vezetői felelősségbiztosítás

A vezetői döntések hosszú távú következményei szinte megjósolhatatlanok. Magukba hordozzák a pozitív végkimenetel lehetőségét, de ugyanúgy komoly negatív következményekkel is járhatnak – jelentős anyagi károkat okozva ezzel a hitelezők, befektetők, beszállítók, ügyfelek, vevők, alkalmazottak, stb. felé. 2014-ben éppen emiatt lépett életbe az a jogszabály, miszerint a vezető tisztségviselőknek a cégük vagyona mellett a személyes vagyonuk is veszélybe kerülhet, ha valakinek kárt okoz az általuk vezetett társulás.

Az ilyen helyzetekben nyújt védelmet a vezető tisztségviselők felelősségbiztosítása akár visszamenőleges hatállyal is!

Ez a biztosítás védelmet nyújt a magánvagyonára, fedezi az esetleges jogi eljárások költségét, védelemben biztosíthatja akár a házastársát is. Amennyiben önt kártérítésre kötelezik, akkor a biztosító megtéríti ön helyett mind a cégének, mind a cégen kívülálló személynek az ön által okozott kárt.

Szeretné vezetői felelősségbiztosítással megvédeni a magánvagyonát?

Mindennapi üzletmenetből származó károkra általános felelősségbiztosítás

Ahol emberek dolgoznak, ott előbb-utóbb káresemények vagy balesetek következnek be. Megsérülhet egy alkalmazottunk, vagy épp az alkalmazottunk okozhat olyan dologi vagy személyi sérülést egy külsős helyszínen, ami miatt kártérítést kérnek tőlünk. Egy hibás teljesítés vagy rosszul legyártott termék miatt komoly anyagi problémákat okozhatunk egy megrendelőnknek, vagy egy szerencsétlen véletlennek köszönhetően súlyosan beszennyezhetjük a környezetünket is. Ilyenkor minden esetben a cégünknek kell helytállnia és megtéríteni az okozott kárt, kivéve, ha rendelkezünk felelősségbiztosítással.

Szeretné tudni, hogy az Ön biztosítása fedezetet nyújt-e ilyen káresetekre?

Vagyonbiztosítás nagy értékű munkagépekben, berendezésekben keletkezett károkra

A legtöbb kis-és középvállalkozás működésének mozgatórugói azok a nagy értékű járművek, munkagépek és termelőgépek, melyek nélkül nem lennének képesek bevételszerző tevékenységet folytatni, és ellehetetlenülne az életük. Bár egy-egy ilyen eszköz értéke akár a százmillió forintos értékhatárt is elérheti, mégis rengeteg cég vállalja fel a kockázatot, hogy egyáltalán nem köt rá biztosítást, vagy elfelejti aktualizálni a meglévő vagyonbiztosítását, és emiatt nem is sejtik, hogy az újonnan beszerzett eszközre nem vonatkozik a biztosító kártérítési kötelezettsége.

Mindenki hallott már leégett telephelyekről, ahol minden gépjármű és berendezés porig égett; rosszul felállított darukról, amik eldőltek; túlhevült és kigyulladt mezőgazdasági járművekről. Ezek rendszerint mind-mind százmillió forint feletti káresetek, amik megfelelő biztosítás hiányában teljesen tönkretehetnek cégeket, családokat, életeket.

Ha az Ön gépeiben, eszközeiben keletkezne kár, vajon fizetne a biztosítója?

Építőipari kivitelezői/tervezői munkákból származó károkra építés és szerelésbiztosítás

Ha ön az építőiparban dolgozik, akkor pontosan tudja, hogy egy építkezés mennyi buktatót rejthet magában. Hibázhat a tervező, a beruházó, az építész, a fővállalkozó, az alvállalkozó, és még sorolhatnánk. Egy építkezésen történhetnek balesetek, és sokszor van úgy, hogy nem olyan minőségben készül el az épület, mint ahogy az a terveken szerepelt. Ezek mind-mind komoly kártérítési kötelezettséget vonnak maguk után, éppen ezért törvényi előírás, hogy mind a kivitelezőknek, mind a tervezőknek építési felelősségbiztosítással KELL rendelkeznünk.

 

Ilyenkor óriási biztonságérzetet tud adni egy olyan biztosítás, ahol a védelem kiterjed az alvállalkozók és megbízottak által okozott károkra is. Vagy ha a biztosítás több éves utófedezetet is tartalmaz, azaz azokra a károkra is fedezetet nyújt, amik (bizonyos időintervallumon belül) az építkezés befejezése után jelentkeznek. Pl: később jelentkező minőségi hibák, beázások, stb.

Az Ön biztosítása is fedezi ezeket a károkat?

 

Különösen magas felelősséggel járó szakmák felelősségbiztosítása

Bizonyos szakmákban tevékenykedő cégek és dolgozók felelőssége különösen nagy, hiszen tevékenységük jelentős anyagi és személyi kockázatokat rejtenek magukban, és akár életek is múlhatnak rajtuk. Ilyenek például az orvosok, állatorvosok, könyvelők, könyvvizsgálók, adótanácsadók, építészek, tervezők, kivitelezők, bizonyos vezető tisztségviselők vagy a vagyonvédelmi vállalkozások is. Nyilván senki sem képes hiba nélkül dolgozni, de ezekben a szakmákban különösen nagy vagyoni felelősség társulhat egy rossz döntéshez, hibához. Ezekben az esetekben nyújt fedezetet egy megfelelő szakmai felelősségbiztosítás, melynek kiválasztásában örömmel nyújtunk szakmai segítséget.

Mennyire biztos benne, hogy a Ön biztosítója is fizetni fog ilyen esetekben?

 

A BIZTOSÍTÓ MAJD FIZET. KIVÉVE, HA…

A legrosszabb, amit egy cégünket érintő káresemény bekövetkezésekor hallhatunk, az az hogy: „Sajnáljuk, de az ön biztosítása ilyen jellegű káreseményre nem nyújt fedezetet.”

Ilyenkor joggal merül fel bennünk a kérdés, hogy: Mi az, hogy nem nyújt fedezetet? Miért nem nyújt? Eddig miért nem szólt erről senki? Egyáltalán akkor minek fizettem eddig biztosítást?

Pedig a válasz legtöbbször roppant egyszerű, és nem a biztosítónál kell keresni a hibát, hanem a saját házunk táján:

LEGTÖBBSZÖR AZÉRT NEM FIZET A BIZTOSÍTÓ, MERT A CÉGEK TÖBBSÉGE NEM AKTUALIZÁLJA A BIZTOSÍTÁSI SZERZŐDÉSÉT!

Egy nagy értékű eszközvásárlás lényeges változásnak minősül a biztosítás szempontjából, viszont ha ezt nem jelentik a biztosító felé, akkor erre az eszközre nem terjed ki a biztosítás.

Egy folyamatosan fejlődő vállalkozásnál ily módon több tízmilló Ft-os eszközpark kerülhet veszélybe, hiszen ha ezeket utólag elfelejtették belevenni a biztosítási szerződésébe, akkor egy káresemény bekövetkezésekor a vállalkozás ezekre az eszközökre nem számíthat kártérítésre. De már az is elegendő egy nem fizetéshez, ha egy cég tevékenységet vált, és ezt nem jelenti a biztosító társaságnak. Ilyenkor az új tevékenységéhez kapcsolódó káreseményre nem fog pénzt kapni a biztosítótól.

Ahhoz, hogy ne kerüljön hasonló helyzetbe, célszerű

MINDEN ÉVBEN AKTUALIZÁLNI A BIZTOSÍTÁSÁT!

Ha ezzel Önnek nincs ideje és energiája foglalkozni, akkor kérjen tőlünk egy INGYENES auditot, melynek keretében felülvizsgáljuk a jelenlegi szerződését, és rámutatunk azokra a pontokra, amikből esetlegesen hátránya származhat, vagy amik hiányoznak ahhoz, hogy kártérítést kapjon egy káresemény bekövetkezésekor.

Egy ilyen auditnak általában kétféle kimenetele lehet:

✔️ vagy jobb és teljesebb körű biztosítása lesz, amennyiben lehetséges ugyanazért a díjért, mint amit most is fizet,

✔️ vagy ha a jelenlegi biztosítása megfelelő, akkor lehetőséget biztosítunk egy személyre szabott, folyamatos kiszolgálásra akár kevesebb díjért.

 

SZERETNÉ MEGLÉVŐ CÉGES BIZTOSÍTÁSÁT FELÜLVIZSGÁLTATNI? ESETLEG ÚJAT KÖTNE?

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk Önnek, először egy kicsit meg kell ismernünk az igényeit.

Ehhez kérjük, töltse ki FÉL PERCES kérdőívünket, és rövidesen visszajelzünk, hogy milyen megoldásokkal tudunk segíteni Önnek.

A kérdőív kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár.

Jó, ha tudja: 
Nálunk az adatai biztonságban vannak. Adatkezelési szabályzatunk szerint a kérdőívben bekért adatokat kizárólag az Ön hitelügyének kiértékelése céljából használjuk fel, azokat harmadik személynek soha nem adjuk ki! Adatkezelési szabályzatunkat az alábbi linken olvashatja el: Üzletszabályzat